Mei 2023 Vlieland en langs de Elfstedenroute

In de meivakantie varen we naar Vlieland. We rijden vrijdags eerst naar Lelystad om een patiƫnt te bezoeken en dan door naar Oppenhuizen. Zeiltechnisch ziet het er weinig belovend uit de komende dagen, maar we gaan het zien. De eerste nacht liggen we aan een meerboei op de route naar Workum. We worden de volgende dag wakker met een lekker zonnetje.

We willen wel eens een keer onder de richel in het Franse Gaatje voor anker gaan/droogvallen. Daar liggen we mooi en prima, tot we ons op een gegeven moment realiseren dat er de volgende dag te weinig water gaat komen om los te komen. Als het ‘s nachts hoog water is (5 uur en nog erg donker) varen we dus even een stukje naar de hoofdgeul zodat we later verder kunnen varen naar Vlieland. Eenmaal op Vlieland aangekomen maken we lekkere wandeling en eten we ‘s avonds lekker in het dorp.

De volgende dag varen we naar Workum waar we aan de buitenkant aan een steiger overnachten. De volgende dag varen we terug naar Oppenhuizen en rijden weer naar huis. Het waren vier lekkere dagen, het weer viel mee en we hebben veel beter kunnen zeilen dan we hadden verwacht.

Het hemelvaartweekend benutten we ook goed, woensdagavond varen we al een stuk richting Lemmer. We gaan voor anker bij een eilandje aan de zuidkant van het Koevordermeer. De volgende dag varen we door naar Lelystad, waar we in de Houtribhaven overnachten.

Nadat we de volgende ochtend eerst nog een lekkere tompouce hebben opgesmikkeld, vertrekken we naar Stavoren. ‘s Avonds start de roei elfstedenmarathon en we liggen mooi aan de route. ‘s Ochtends vroeg komen de eerste wedstrijdploegen langs en tegen half negen komt de eerste ARC-ploeg langs.

We fietsen een stuk met ze mee en als we de damesploeg tegenkomen moedigen we die ook nog een stukje aan. Daarna weer naar de boot en ‘s avonds weer naar huis. Was weer prima en leuk rondje varen zo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De hosting en het beheer van deze site wordt gesponsord door Jorrit-Photography