Mini meivakantie 2021

We hadden een hele week om lekker op de boot te zijn, maar vanwege het weer werden het maar drie dagen. En dan ook nog ‘revaliderend zeilen’. Dit hield vooral in dat we de rollen omdraaiden, dus Huib aan het roer en de motor bedienend en Lies voor het betere gooi-, smijt- en hijswerk. We zochten op de kaart naar plekjes waar we anders niet snel kwamen en daarbij viel ons oog op het Tjeukermeer. Jaren geleden zijn we er met de Albin Vega wel geweest, maar door onze huidige hoogte dachten we dat we er niet meer konden komen. Het bleek echter dat je er vanaf de Langeweerder Wielen makkelijk kon komen. Daarna viel het ons op dat Oldemarkt niet ver van het Tjeukermeer was en bestudering van de waterkaart leerde dat je daar ook met zeilboot kon komen. Gijs in Oldemarkt werd dus de bestemming!

Vrijdagmiddag naar de boot en vervolgens naar de Langweerder Wielen gevaren, waar we de eerste nacht aan een mooring lagen. De volgende ochtend op de fok naar Boornzwaag en vanaf daar naar het Tjeukermeer. Toch apart dat ze een snelweg (A6) stilleggen voor zo’n zeilbootje. Op het Tjeukermeer zijn we aan een eilandje gaan liggen om fijn uit de wind te liggen en met de zon er bij was het erg aangenaam. Na de lunch de Pier Christiaanssleat op richting Oldemarkt. We kwamen langs verschillende mooie natuurgebieden, waaronder Rottige Meente, bijzondere naam. Hoogtepunt van de tocht was de zelfbedieningsbrug een paar kilometer voor Oldemarkt. Gijs had al even geïnformeerd hoe dat werkte en daardoor hadden we de code al, erg handig want verder was het allemaal niet heel duidelijk. ‘s Avonds bij Gijs gegeten en de volgende ochtend is hij meegevaren naar de brug.

Gijs opent het fietsbruggetje.

Helaas hadden we de stevige wind pal tegen, het werd dus een ochtendje motoren, terug naar Langweer (andere route opties zijn er niet). Daar wederom aan de mooring en omdat er qua wind niet zo veel handigs te bedenken was daar maar blijven liggen. Huib heeft de tijd benut door een zonnepaneel aan te sluiten, daar zijn we wel blij mee. De hoeveelheid zon valt tot nu toe behoorlijk tegen, in combinatie met de lage temperatuur en de wind is het vrij koud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De hosting en het beheer van deze site wordt gesponsord door Jorrit-Photography