Herfstvakantie 2014

Deze zomer is er niet gevaren met de Emergo. Aangezien het nog lang door bleef zomeren, zijn we in de herfstvakantie wel een paar dagen op stap geweest.


Zondagavond vertrekken we naar de boot. Eerst langs Gijs om Jorrit op te halen en daarna naar Toppenhuzen. De weersvoorspelling voor maandag is slecht en de dagen daarna vrij aardig. Maandag zeilen we met een mooie oostenwind eerst naar Lemmer. Het idee is om in Lelystad uit te komen, maar het hangt er van af wanneer de wind naar het zuiden draait. Dat blijkt sneller dan gehoopt, waardoor we uiteindelijk in Enkhuizen uitkomen. Wel alles lekker kunnen zeilen hierdoor en Jorrit wordt morgen gewoon in Enkhuizen opgehaald.

Dinsdag is het koud en nat. Gelukkig komen Jorrit, Emmy en Floor met de lekkerste tompoucen van Nederland. Jorrit gaat met hen mee en wij vertrekken aan het eind van de ochtend. Het idee is Den Oever en misschien Texel. Zodra we de zeilen gehesen hebben begint het echter te plenzen en na een uurtje in de kou en regen geloven we het wel, zo bijzonder is Texel ook weer niet en in het voorjaar zijn we er nog geweest! We hadden het iets eerder moeten bedenken, want nu moeten we nog vrij scherp aan de wind (terug)varen om in Medemblik uit te komen. We varen door de brug in Medemblik in de verwachting dat je daar heel gezellig ligt, maar dat blijkt een vrij verlaten jachthaven te zijn. Nou ja, het regent toch vooral. Met de verwarming aan hebben we een lekkere luie middag op de boot en ‘s avonds gezellig uit eten met z’n tweeën.

Woensdagochtend regent het eerst. Op basis van de buienradar kunnen we vrij precies zien wanneer we moeten vertrekken. Denken we. We zijn nog niet los of we krijgen een enorme plensbui over ons heen, nog voor we de brug door zijn zijn we al zeiknat! We steken het IJsselmeer over naar Stavoren, door de mooie nieuwe sluis en vervolgens nog lekker op het zeil door naar de Fluessen. Aan het eind van de middag valt de wind helemaal weg. We motoren daarom de laatste paar honderd meter naar de Nije Krúspôle, een eilandje in de Fluessen zonder voorzieningen. Daar liggen zowaar nog drie boten, maar aangezien er plek is voor 40 ofzo, passen we er nog wel bij. We liggen mooi aan de rand van het havenkommetje.

Donderdagochtend varen we weer naar Oppenhuizen, de laatste meters van de Emergo dit jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De hosting en het beheer van deze site wordt gesponsord door Jorrit-Photography